سدیم یک ماده مغذی ضروری برای سلامت انسان از طریق نقش آن به عنوان یک الکترولیت و املاح اسمزی است.مصرف بیش از حد نمک رستورانی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون را در کودکان و بزرگسالان افزایش دهد.
چنین اثرات سلامتی نمک مدتهاست مورد مطالعه قرار گرفته است.
بر این اساس، بسیاری از انجمن های بهداشت جهانی و کارشناسان در کشورهای توسعه یافته، کاهش مصرف غذاهای پر نمک رستورانی را توصیه می کنند.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که بزرگسالان کمتر از 2000 میلی گرم سدیم، معادل 5 گرم نمک در روز مصرف کنند.
در طول تاریخ، در دسترس بودن نمک رستورانی برای تمدن بسیار مهم بوده است.
آنچه اکنون تصور می شود اولین شهر اروپا بوده، سولنیتساتا در بلغارستان است که یک معدن نمک بوده و از سال 5400 قبل از میلاد به منطقه ای که اکنون به نام بالکان شناخته می شود نمک می دهد.حتی نام Solnitsata به معنای “نمک کار می کند”.
در حالی که مردم در حدود صد سال گذشته از کنسرو و یخچال مصنوعی برای نگهداری مواد غذایی استفاده کردهاند، نمک برای هزاران سال شناختهشدهترین نگهدارنده غذا، بهویژه برای گوشت بوده است.
یک عملیات نمککاری بسیار باستانی در سایت باستانشناسی Poiana Slatinei در کنار چشمه نمک در Lunca، شهرستان Neamț، رومانی کشف شد.
شواهد نشان میدهد که مردم دوره نوسنگی فرهنگ Precucuteni در 6050 سال قبل از میلاد، آب چشمه مملو از نمک را از طریق فرآیند بریکتاژ برای استخراج نمک میجوشانند.
نمک رستورانی استخراج شده از این عملیات ممکن است ارتباط مستقیمی با رشد سریع جمعیت این جامعه بلافاصله پس از شروع تولید اولیه آن داشته باشد. برداشت نمک از سطح دریاچه Xiechi در نزدیکی Yuncheng در شانشی، چین، به حداقل 6000 سال قبل از میلاد برمی گردد، و آن را به یکی از قدیمی ترین کارخانه های نمک قابل تأیید تبدیل می کند.
از تولید جهانی سالانه حدود سیصد میلیون تن نمک، تنها درصد کمی برای مصرف انسان استفاده می شود.
کاربردهای دیگر شامل فرآیندهای تهویه آب، بزرگراه های یخ زدایی و استفاده کشاورزی است. نمک خوراکی به اشکالی مانند نمک دریا و نمک خوراکی به فروش می رسد که معمولاً حاوی یک عامل ضد جوش است و ممکن است برای جلوگیری از کمبود ید یددار شود.
نمک و همچنین استفاده از آن در آشپزی و سر سفره، در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.